Kranio-Sakral


 
Kranio-sakral terapi er en meget blid form for massage ( 5 g. tryk.) og en meget behagelig afspænding til en naturlig genoprettelse af skævheder der belaster centralnervesystemet.

Kranio-sakral er fællesnævneren for kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er de knogler som beskytter centralnervesystemet dvs. hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne.

Hjernen og rygmarven er omgivet af hjernevæske (cerebrospinalvæske) og membraner. Ved at løsne membranerne så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan kroppen helbrede sig selv.

KST er yderst velegnet til at sænke kroppens stressniveau og kan derved afhjælpe følgende problemer;

 

KST fordi vi bliver klemt under fødslen (læs mere under: Børn og KST)

 

KST fordi vi slår os eller sidder forkert

Livet igennem udsættes vi for slag eller fald. Skabslågen i hovedet, fald på trappe, påkørt på cyklen eller i bilen. Sandsynligheden for piskesmæld er til stede ved disse mere eller mindre alvorlige uheld. Ubehandlet bliver følgevirkningerne store.

Ved sådanne uheld forskrækkes kroppen og den spændes op. Membranerne i kraniet trækker sig sammen og begrænser den bevægelighed der er helt afgørende for hjernens funktion.
 


Kranio-Sakral Terapien kan lette eller fjerne mange af disse besværligheder efter slag, stød og forkerte siddestillinger ved at forbedre blodtilførslen til hjernen.